uporaba ammiačne selitre Primeri ammijske selitre v kmetijskem gospodarstvu so obdržali stalno razpoložljivost azote, kar je še posebej pomembno za rastline s podaljšanim vegetacijskim obdobjem. Himični sestavni del odgovarja za izražanje klorofil in rastlinsko belino, ne da bi lahko nerazvojil rastline. Podkorma ammijske selico zagotavlja zagotovilo velikega zmagovalnega uspeha, ki omogoča dolgotrajno cvetovanje in ustrezno visoko uro urožaju.

Iz česa delajo ammiačno selitru

meški z ammiačno selitroj Polutajo seliter iz koncentrirane azotne kisline in amiaka. Večino se nanaša na skupine mineralnih udobnih snovi z visoko vsebnostjo azota (26–34%). Aktivni sestavni del, ki je v sestavi amiamične selitre, je sera (4–14%). Ona pomaga boljšemu usvojevanju azota rastlin. Proizvaja kemično povezavo v obliki granulata ali poroške. Velikost kropinoka v diametru je 3–3,5 mm. Okras se pojavlja v beli, sivi, svetlo rozovi barvi. Osnovni inženiring dodaja druge mikroelemente za uporabo v različnih klimatskih območjih. Selitru je dovoljeno mešati s kalijnimi ali fosfornimi udobjami. Postopek povezovanja vprašalnih stvari lahko neposredno izvedete pred vmesnikom v grunt.

Свойства аммиачной селитры

edinstvene lastnosti selitra

Umerjena uporaba amiamične selitve za rastline daje dobre rezultate zahvaljujoč svojim lastnostim:

 1. Spodbuja naravo in hitro razvija rast.
 2. Povečanje protiprotivoelnosti kulturnih različnih negativnih faktorjev.
 3. Zaščita pred možnimi bakterijskimi boleznimi.
 4. Plodovi, izraženi z uporabo amiamične selitre, v posledici hranjenja pomenijo bistveno več.
 5. Povišuje se plodonoševanje kulture.
 6. Ne vpliva na kakovost uroge.
 7. Udobje popolnoma raztopi v vodi in pri polivih nasipa grunt uporabnih mikroelementov.

K pomanjkljivosti ammijske selitre stanejo glede na kislost. V kislih počah je opazno znatno zmanjšanje urožnosti.

Nejtralizovati rN grunto je mogoče s pomočjo raziskav in dolomitov, ki so berut v odinakovih ponudnikih.

Razvidno vidne ammiačne selitre

raznovidnost ammiačne selitry

Če se selitru uporablja v količini udobnosti, se lahko ta sestavina spremeni. Obstaja še nekaj tipov:

 1. Prosta ammična selita – predpisana za uporabo v kmetijstvu v kmetijstvu. Služit polnocenno zamenjano močeviny.
 2. Калиная – v sestavu se imenuje tudi kalija. Danno podkorkujo podlivajo v obdobju cvetenja in zavezi plodov. Izboljša okusne lastnosti plodov.
 3. Kalcieva – uporablja se za nasičenja po pošti kalcij. Pri pomanjkljivih podatkih o tej kulturi se medletno razvijajo, zaganjajo korenine, stebli priostalijo rast.
 4. Magnetna – dodaten izvornik magnije.
 5. Natrievaya – raznovidnost kalijnoj selitry. Optimalno prihaja za kartofele in sveže.
 6. Izvestna možnost vključuje sam kalij, kalcij, magnezij. Proizvaja se v vidnih delih, enostavno hrani in transportira. Če so delci obdelani z mazutom, odsotnost tveganja za povečanje kislosti po pošti.
 7. Marka B – razširjena vrsta selita za udobno razprševanje in komnatne rastline.

Himičinska formula prostoj amiamične selitre NH4NO3.

Osnovni pogoji uporabe amianične selitre

udobряем грядкиVisokoefektivno udobje, ki se uporablja z učenci, sestavljenimi iz skupin, klimatskih značilnosti podatkov v regiji, rastlin, lastnih agrohimičnih možnosti.

Univerzalno sredstvo je namenjeno skoraj vsem pošiljateljem. V peščenih gruntah se sestava ne spreminja pod vozdelstvom selitre. Primenjo v podzolističnih zemljiščih je mogoče opazovati učinek podklesanja. V globokih, težkih gruntah udobje vnosa v osnen-vesenčni čas.

Pomembno je, da se uporablja ambientalna selita v gospodarskem gospodarstvu. Ee podkarmlivajo sadne drevesnice, jagodne klasternike. Udobjajo grunt azotističnega materiala pri posadki zrnatih, rastlinskih kultur in tudi spodbujajo rast slaborastuških cvetov, dekorativno-listnih sorodnih rastlin.

Znanstveno dokazano, da uporaba amiamične selitre v količini podkormov poveča urožajnost kulture na 40–50%.

Norme in roki vnesenija ammiačne selitre

sroki vnesenija selitryV zemeljskem azotističnem pripravku vnesite v suhom in raztopljenem videzu. Podložka je podprta z običajnim polivom. Če je grunt istočen, je norma na 1 kvadratni meter. m vsebuje 40–50 g suhih snovi. V okulturirani pošti se število udobenj zmanjša na 30 g na 1 kvadratni meter. m:

 1. Для рассады. Običajno suho udobje je 5–6 g v lunki na delovnem mestu. V postopku iskanja podkarmlirajo vodni raztopina ammijske selitre. Na 10 l vode je potrebno 35–40 g.
 2. Za sadne kulture. Srednja doza 20 g na 1 kv. m Na začetku je mogoče povečati količino, ki jo je mogoče povečati. V obdobju aktivnega rosta je potrebno 20–30 g selitre in 10 l vode.
 3. Za sadovih деревьев и кустарников. Rastvor 10 litrov vode z raztopljenimi v 30 gramov udobja vlije pod steklo. Azotna podkorka omogoča pojav nove zmage.

Za zunajkorkone podkorme ambientalna selita ne pride, kadar je mogoče zaželeti list.

Kaj pride v stik s časom, ki ne velja za ambientalno selitro – verjetno udobno podpirajo kulturo vesolja, v začetku vegetacije in do cvetenja. V drugi polovici leta ne svetujete, da uporabite azoto -vzdrževane podkorme. To sproži rast zmagovalca pri oblikovanju plodov. To je potrebno podkarmlivati ​​dvakrat do cvetenja in po oblikovanju ploda. Sadova drevesa podkarmlivajo enakokratno, po pojavu prvih listov.

Primere ammiačne selitre v cvetličarstvu

ammična selitra za cvetjeAzotno udobje pogosto uporablja pri razvejanju cvetov. Po tem, ko jih reagirajo, je to zelo dolgo in dolgotrajno. Na primer, v času posadke ali presaditve petunija, gloksija ali drugih cvetov dodajo 1 st. л. selitra na 10 l substrata. Ali izvajajo poliv vodni raztopini za udobje.

Primenjujejo ambientalno selitvo tudi za sobne dekorativno-listne rastline. Zahvaljujoč azotu lističa, dlake, ki živijo večji, pridobijo sočen zeleni odtenek.

Nedostatki selitre

azotno udobjeSedaj je treba vedeti, da v krovu neporabljenih uporab ammična selita sposobna prenesti vrednost. Še nekaj let nazaj je to azotno udobje na voljo v pripravi. Pričina – vzryvoopasnost kemičnega povezovanja. Zdaj popularnost njegovega vira je iz širokega spektra uporabe in nizkih številk. Medtem ko v procesu dela z danimi stvarmi ni potrebno upoštevati osnovne ukrepe za preprečevanje.

 • Himične značilnosti ammijske selitre ne omogočajo shranjevanja skupaj z opisi, torfomom, izvestnostjo, samostojno. Po možnosti mogoče samovozgoranje.
 • Ne dovolite, da bi azotno raztopino razpadli na zeleno rastlino.
 • Preveri priporočene odmerke zdravila v pripravku.
 • Ne željno podkarmlivat selitroj ogurcy, patissony, kabački. Imajo svojo lastnost, ki je primerna za osebe.
 • Pri shranjevanju in transportiranju sobludati mere predostrožnosti.
 • Ne puščajte odprtega taru z udobenimi, azot uletuči se.
 • Ne dovolite pregrevanja.
 • Hranite v temnem, hladilnem prostoru pri temperaturi zraka ne nad +30 ° C.

подкормка клубникиPrimerno je, če se uporablja veliko manjše, ali najbolj primerno za uporabo v kmetijskem gospodarstvu. Prikaz porabe je 80%. Selitra se ukvarja z več kot polovico udobnega trga in se sčasoma poveča z vsakim drugim.

Večerna podkorka česna ammialičnega seltroj – video