boj s sosnovim pililʹŝikom Solen piljilec – eden od najbolj razširjenih in nevarnih hranjenih lesov. Borzba s sonosnim pililŝikom mora začeti takoj, ko se ugotovijo, da je povzročitelj, ali pa ne samo, da nosi hvojnim lesenim kolovoznim pomočnikom, vendar lahko sproži njihovo skoruljko.

Opis in videi sosnovog pililja

predstavnik отряда перепончатокрылых Насекомные пилильщики – это «представители» отряда перепончатокрылых. Vredniki se srečujejo skoraj povsod – na ozemlju vseh regij, kjer se raztezajo in druga hvojna drevesa.

Vzroslye nasekomye napominaût os ali muh. Moški in samka se razlikujejo po zunanjih značilnostih, zato potrebujejo rastni nektar. Osnovni hčerinski hvojnim lesom nanosejo ličink pililščkov, ki uporabljajo sobno hvojo. Pri obširnem porazu drevesa na vsaki igolki se lahko nanaša na 2-3 osebe.masovno poraženje sony pililʹŝikom

Pililʹŝiki so popolnoma novi v celoti obkrožajo vašo hišo, ostanejo samo v središču stanovanja. V rezultatu ona začne ohranjati, se skručivati ​​in želeti. Verhuška sosny ohraniti in drevo slabeet, prebivalci brezzaštitnih pred mnogimi boleznimi in lahko pogibnut.

Pred tem, kot bi podjetniki začeli vse metode boja s sosnim pililŝikom, je treba učiti, kaj obstaja dve različni vidnosti vreditelja – navaden in rižij pililj.

Обыкновенный пилильщик

пилильщик обыкновенныйČe želite to narediti, se borite s pilotskim sistemom, ki bo prinesel pozitiven rezultat, ga morate učiti, kakšen posebej obiskovalec je obiskal udeležence.

Osnovne posebnosti običajnega pilota:

 • telo gusenice okrašeno v zeleno zeleno ali svetlo-želtno odtenok;
 • длина тельца-23-25 ​​mm;
 • kratka pokritost s črnimi petami – njihovo število je od 8 do 23;
 • glava krupne oblike, bleščeča, barvna okrasa.

Vzrosne samice običajnega pilota imajo želto-črne okrase s črnimi vložki po perimetru. Samci se razlikujejo od teh temno-uporabnih ali črnih okrasov in jarko-ryžim cvetov.

Рыжий пилильщик

рыжий пилильщикRižij pililŝik se razlikuje od običajnih tem, kar samci in samki zunaj absolutno odinakov. Ličnice svetlo-serogega odtenka z belim polosojem navdihujejo spinke, črne petke in svetlobne točke po bokamu, nad vsako ložno nožko.

V ličinku riževega pililja štruca goveje črne barve, naslednja blestna. Velikost gusenic običajno ne presega 24-26 mm.

Borbba s sosnovim pililŝikom – učinkovite metode

boj s sosnovim pililʹŝikomSročne mere boja s sosnim pililŝikom, ki jih je treba nemudoma izvesti, se pojavijo zaradi obremenitve, tako kot v ugodnih razmerah, ki se močno razširijo, porazijo vse zdrave drevesa v lesu ali na udeležencih. Za boj s sosnovnimi piliščniki se uporabljajo biološke, kemične ali mehanske metode.

Mehaniške metode

лов pojavljanje proti pililščici sosnovogPred tem, kot bi podjetniki začeli različne metode boja z običajnim in osnovnim pililŝikom, je treba določiti stopnjo zaračunavanja lesa. To je mogoče storiti po količini oseb, kokonov in odhodov žiznedejavnosti na koncu. Protiv majhnih količin uporabnikov se uporabljajo mehanski načini boja. Pri masovni porazi brez uporabe kemičnih sredstev ne pride v poštev.

Pri neznačnem zaračunanem drevesu lahko zberete ličnice vroče ali pa jih z drevesa napolnite s silnim naporom vode. Toda v večini udeležencev ta metoda ne daje nobenih rezultatov. V takih primerih, ki bi bili učinkovitejši, se bodo uporabljale posebne klobuke.

Če želite to na spodnji del ustvariti, morate preprosto dodati klej. Ko se bodo ličinke odpovedale za izobraževanje, bodo prišle v lovuško in vso pogibnut. Tudi klejevo kolobarje ne daje svobodno shranjenih podatkov v kronu.

Za ustvarjanje ljubezni proti sobno piliščici, ki bi želela uporabiti samo močne stabilne klejeve sestavine, ki ne prispevajo k povečanju temperature zraka in porabi v času.

Химические методы

obdelava kemičnih pripravkovNajučinkovitejše ukrepe za boj proti rizimu, ki je zelo učinkovit – uporaba posebnih kemičnih pripravkov. Taka sredstva je mogoče uporabiti in za uničevanje povezav običajno običajnega pilota, v primeru masovnega zaračunavanja lesa.

Obratovalne kemikalije veljajo za najučinkovitejše metode boja z varovalkami. Prilagodite nujno ne samo zaraženo drevo, ampak tudi zdrave sosne, ki se nahajajo v bližini.kemični pripravki proti sobno pililščici

Učinkovita sredstva za odstranjevanje pilotov:

 • Aktellik;
 • Инта-Вир;
 • Фуфанон;
 • Novaktion;
 • Vermitek;
 • Актара;
 • Арриво;
 • Креоцид-Про.

Za obdelavo tako najbolje uporabite vse insekticije kot notranje-kontaktno, takšno in sistemsko delovanje. Za izračun tega gesla, ki ga izvaja samostojna pilotska naprava, prihaja pri pripravi pripravkov na njegovem telesu, pa tudi pri obdelavi obdelanih kosov.

Izjemno učinkovit učinek, ki se obdeluje takoj, z večkratnimi insekticidnimi sredstvi.

Biološke metode

obdelava kot biološki pripravkiBiološke metode boja s posebno pililščico vključujejo samostojno obdelavo drevesnih rastlinskih odvaram ali nastopov. Učinkovito sredstvo obravnava biološke pripravke, ki delujejo na osnovi mikroorganizmov, nevarnih za pililovce.učinkoviti pripravki

Delovni biološki pripravki za boj s sosnovnimi pililjiki:

 • Лепидобактоцид;
 • Фитоверм;
 • Bitoksibacilin;
 • Лепидоцид;
 • Альбит.

Boljši rezultat daje obdelavo sosen, poražennyh varalcev, takšnih bioloških sredstev, kot so Akarin, Gaupsin, BI-58, Giokladin. Taka biološka sredstva lahko uporabite za boj s sosnovnimi pililovci, tak in za njihovo preprečevanje.

Народные средства

boj s sosnovim pililʹŝikomZa boj s sosnym pililʹŝikom, ki se bo pojavil na udeležencem, lahko uporabite preproste in učinkovite narodne sredstva. Oni niso naneseni nikakršnega časa pošiljanja v sadu, popolnoma brezvredni za ljudi, živali in koristne prebivalce.rastline za boj s sosnym pililʹŝikom

Народные средства от соснового пилильщика:

 1. Najvišja akonita – travo, izbrano v obdobju cvetenja, mehko naročite, nato 1 kg dobljenega sira zmešajte z 10 l vode. Dodajte 30 ml šeloči in pustite za pripravo na 2 sutoka. Po tem vložite 2 ložki v miško in jih uporabite za uporabo v lesu.
 2. Najsodobnejše romaške-4-5 stakov med različnimi listi in cvetovi romskega lesa 10 litrov vrele vode in ostanejo za pripravo na 12 ur. V tem primeru morate obdelati, raztopiti vodovod v ravnih proporcijah, vstaviti 2 ložki v mikroskopsko mrežo in primerno sony.
 3. Nastopi polyni-travu malo podsušite, nato 5-6 stakanov rublene polyni zalejte 10 l vode. Dajte sredstvu, da nastopite 3 sutoka, vzemite 70-100 g piškotov in dobro premestite.
 4. Hvojni nastoj-8 stanovcev lahko shranite 10 l vode, pustite, da nastavijo 6-8 dni v temnote, ne pozabite vsak dan premikati tekočino. Obdelajte in razvijte vodovod v razmerju 1: 3.
 5. Odprite pižme-500 g rastlin založite 5 litrov vode, namestite v meden ogenj in prebavite 1,5-2 ure. Ko odprete ostinet, dodajte 2 stolovna loga termogospodarskega ali živilskega.

Solen piljilec – to je grozljiv varovalec, ki predstavlja resno nevarnost za hvojne drevesce, kot v lesu, tako in na danem mestu. Sodobna uporaba bioloških, mehanskih ali kemičnih metod bo pomagala uničiti škodljivce in ustaviti njegovo nadaljnje razširjanje.

Borjba s sosnovym pililʹŝikom na dačnem udeležencu – video