яблоня ред чиф Jablonja Red Čif – eden izmed najbolj priljubljenih sort ameriške selekcije, ki se je izognil samo So Združenim državam Amerike, no in Rusije. To se nanaša na neprimerno in zelo visoko zmogljivo prodajo, ki se nanaša na izražanje praktično v vseh klimatskih pogojih. V obdobju plodonošenj jablonja običajno pokriva velike, jarko-alymi plodami s prijetnim sladkim okusom. Poleg tega ameriška vrsta ni primerna za izražanje, ne potrebuje najboljše skupine in zajema izjemno urožnost v odvisnosti od sestave pošte.

Jablonja Red Čif – opis in posebnosti sorte

skoroplodni osenni sor Red Čif – najhitrejši osnoven sorta, izpeljani selekcionerji v zahodni Virdžiniji. V skladu z razširjeno različico, objava blokov Red Čif je postala naključnost – rezultati primerjalnih izkušenj sort Renet Golden in Grims Golden. Novy sort je bil ocenjen zaradi dostojanstva in leta 1914 je bil nastal v sodelovanju s kulturnimi kulturami ZDA. V Rusiji je bil samo v letu 2016 na voljo le Gosreestr.

Opis jabloni Red Čif:

 1. Derevo srednja višina, do 5-7 m, z okroglo, kompaktno krono. Ežegodni narast jabloni 6-8 cm.
 2. Plodovi velike, srednji ves -170-220 г. Bloki konične, naslednja edinstvena oblika, s 5 bugorkami v zgornji polovici in izražene rebristnosti.
 3. Jabločna mekota podpira, ne zelo sočna, mladostno-kremovoga odtenka. Kožura jarko-alogne barve, z bleščečim naletom.
 4. Plošče vzdržljive in mehansko poškodovane ter se razlikujejo po legi. Pri sbore v septembru so hranjeni do konca februarja ali prve polovice marca.
 5. Urožna jabloni so odvisni od starosti. Mladoe drevo daje do 25-30 kg plodov, pri merjenju povečane njegove produktivnosti se poveča na 130-150 kg.

спелые плоды яблониOsnovna posebnost sorte je velika, rdeče-rdeče jablane red Chief. Oni bodo uspeli v zadnjih dneh septembra, vendar uporabniška zrelost plodov ne bo delovala samo do konca decembra.

Zahvaljujoč privlačnemu zunanjemu pogledu, izjemnemu okusnemu kvalitetu, sposobnostim, ki so dolgotrajno shranjene, in transportnim jablokam.

Выращивание яблони

izraživanje jabloni Ред ЧифPosredujte in vnesite jablone Red Čif ima nekaj posebnosti, ki morajo pomagati pri pridobivanju še večjega vročega in sladkega jabolka. Na delovnem mestu lahko pridete kot ves dan, v sredo aprila, tako in ob ponedeljek, ob koncu septembra ali na prvi december oktobra.

Za posadke sažencev je treba izbrati visoke, dobro osvetljene udeležence, zaščitene pred skvoznjaki, z nizkimi zalogami gruntovitih vod. Optimalni varianti se štejejo za suglinista počva. Huže vsega Red Čif rastet na suglinisty gruntah.

Cort jabloni Red Čif potrebuje dodatne dodatke za odkrivanje zmrzali, tako kot pri znižanju temperature zraka do -24 ° C. Zato je najbolje, da se v celoti osredotoči na centralne in južne regije Rusije.

Посадка саженца

саженцы яблониZa zaposlitev jablonov Red Če morate uporabiti krepke in zdrave sažence, kupljene v specializiranih pitomnikah. Pred nakupom bi morali osmotrirati kornevno sistem – na njej ne bi smelo biti naslednjih gnil, potemnenih in poškodovanih. Neposredno pred posadko nakopičite koreninsko sestavo v raztopini pripravka Epin ali drugo stiskalnico in pustite delovati 1,5-2 ure.

Tehnika zaposlitve jabloni Red Čif:

 1. Pred posadko delovnega mesta je treba pripraviti – prerazporediti ga, očistiti preostale sorte. To je najbolje za 10-15 dni za delo.
 2. Priporočite poštni prepis, torfom, navozom, sestavljenim ali kompleksnim mineralnim udobjem.
 3. Pripravite posadne lunke z globino 70-100 cm in širino ne manj kot 60 cm.priprava delovne lunine
 4. Med sažencami ostanejo razmere 3-4 m.
 5. Na zadnjem delovnem mestu zapustite sloj drevesa, povrh – premešajte iz pregnoje in torfe. Prilagodite udobno pošiljko in jo oblikujte iz majhnega holmika.
 6. Izpustite saženec in ga popravite na holmike.полив саженца

Po dokončanju vseh delavcev je treba presoditi lučko, pošiljati, spremljati in navadno leteti, pri čemer vsaka oseba ne potrebuje 2 veder vode.

Uhod za jablonej

uhod za jablonevim sadomNavodila za uporabo v rednem razredu Čif je sestavljen iz standardnih agrotehničnih postopkov. Derevo potrebuje v svojih sodobnih polivah, muličicah in podkormah.

Osnovna pravila uhoda:

 1. Red Čiff se nanaša na vlagoлюбивым деревьям. Mladi saženci je potrebno polivati ​​vsakih 7-8 dni. Naslednji leto po zaposlitvi lahko blokirate reže, vsake 2 nedeli. Pod vsako vzročno drevo ne sme izstopiti najmanj 4-5 veder toplotnih, odpornih vod. Nujno sledite za tem, da poiščete okrog jabloni ne presihala.
 2. Po vsakem vsakem polivu je treba ohladiti privolitveni krog. To podpira optimalno ravnovesje vlag na pošti in izboljša postopke kisline v korpusu.redni poliv
 3. Osrednji priročni krog je nujno potreben. To ščiti kornevno sistem od premerzanije. V videoposnetkih lahko uporabite pregnojno, sestavljeno, nevarno listo, seno ali drevesne opičke.

Podkorka Red Čif izvaja po določeni shemi. Na podaljšanje prvega leta po opravljenem sakrenju podkarmlivajo azotosoderžane sestave – ti bodo v lestvici. V obdobju plodonošenj drevo potrebuje v kalifornijsko-fosfornih udobjah, v faze cvetov-v močevine ali superfosfate.

Bolezni in vreditelji

boj z boleznjami in vredivalciRed Čif-sorazmerno s srednjim imunostim pri boleznih in nasekomskim-vrediteljam, zato je potreben v rednih profilaktičnih obdelavah.

Razširjene bolezni in časovni zaviralci Red Čif:

 1. Pâtnovitost – bolezen gribkovega izvora, ki poraža jablonevno lištvo. Za preprečevanje bolezni jabloni obrabirajo bordsko tekočino ali so nam na voljo česen in zola.
 2. Parša – to grmičasto poraz se pojavlja na vseh delih lesa, vključno s ploščami. Za zdravljenje jabloni se uporabljajo pripravki-fungicidi-Horus, Skor. Lahko bi se združili z insekticidom Akta, učinkovito proti večini naseljeno-vrednih jablonj.
 3. Majhne žuželke in jablonske ploščice – najpogostejši razširjevalniki. Za profilaktiko in boj z nasekomimi se uporabljajo insekticidi Aktara, Prestiž, Antihruŝ.

sorta ameriške selekcijeJablonja Red Čif – eden izmed najbolj priljubljenih sort ameriške selekcije, poljubivši se je vsem svetu. Njegove nesorazmerne prednosti so neprimerna lastnost v izrazitosti, netrebovalnost na pošti, visoka vročina in odličen okus velikih in okusnih jabolk.

Jablonja Ред Чиф радует урожаем – video