setka špalerna za ogurcov Komplet špalerja za ogurcove – to je udobna in praktična konstrukcija, ki pomaga pri oblikovanju akkuratnega ohišja in nadzorovanem delovanju njegove roste. Ta rastlinska kultura je zelo hitra z rostomom in že čez nekaj časa ogurečne gredice se vračajo v gusto zarosli. Izbiranje na seti omogoča reševanje težav z razraščanjem, zanesljivo zaviranje stebelnih rastlin, kar pomeni znatno povečanje vhoda za njih.

Za kaj nužna špalerna seta

racionalno uporabo grjadok Špalerna seta za ogurcove v teplicah ali na odprtem gruntu pogosto uporablja množico gorodnikov pri izrazivanjih ne samo ogurcov, no in drugih rastlinskih kultur – kabačkov, bobov, fašol, gorošk in drugih njihovih kultur.

Zasnova te konstrukcije omogoča najbolj ekonomično in racionalno uporabo površin za testiranje ali ogorodo, dodaja rastline akkuratni vid in oblegča vhod za njih. Pogegi te rastline se lahko razmestijo v vodoravnem, takšnem in navpičnem načinu – to bistveno spodbuja njihove polive, oprijeskanje in obdelavo insekticidomsetka špalerna za ogurcov.

Pri izražanju na takšen način rastline enakomerno osvetljujejo in osvetljujejo. Zahvaljujoč podvlekanju na špalerno setev plodove, ki se nahajajo nad zemljo – to jih zanesljivo ščiti pred vretelej, grizunov, pa tudi mučnisto rozjo in druge bolezni.

Setka špalerna za ogurcov: osnovne raznolikosti

set špalerna za ogurcove na gredkeObstaja več raznovrstnih špalerjev za ogurcove, ki jih je mogoče uporabiti kot teste, tako in na odprti pošti. Pri izbiri izdelkov je treba učiti o tej rastlinski kulturi – samo po potrebi visokokakovostno in široko natiranje, poleg tega pa dovolj nizkih setkov.

Za uporabo v toplih izdelkih, ki so najbolj primerni za uporabo v naravnih materialih. Svojo kulturo, izdelano na odprtih gredkah, je mogoče podvizati s konstrukcijo iz sintetičnih materialov.

Пластмассовая

plastična maska ​​za ogrcePlastmassova setka za ogurcov se razlikuje glede na prožnost, dolgotrajnost in hkrati lahkotnost. Taka konstrukcija z lahkotostnostjo vzdržuje sorazmerni urož, ne proganja in se ne lomira pod velikim ogrom.

Konstrukcije so izdelane iz kakovostnega materiala z minimalnim iznosom. Mnogorazlični seti iz plastičnih mas, namenjeni za dolgotrajno uporabo. Pri nakupu morate učitiвать velikost jačeek. Optimalna možnost za izražanje ogurcov je ocenjena z deleži s 10-15 cm.

Taki izdelki se lahko kupijo v vsakem gradbenem ali supermarketnem izdelku ali pa jih izdelate samostojno.

Kovinska

kovinska konstrukcijaKovinska špalerna seta za ogurcov velja za najbolj primerno, zanesljivo in iznosostojno. Ona vzdržuje povečano obremenitev posebnih plodov, ne deformira in ne lomaje. Zaradi tega se kovinska plošča ne razlikuje samo dolgoročno, ampak tudi visoko.

Srednji rok uporabe kovinske konstrukcije-4-5 let. No ona ima in minusov – pod vozdestviem doždej in častnim polivovom raste rastlina, ki pokriva ržavčino. Za preprečevanje korozije pri konstrukciji lahko dodate posebno sestavo, ki varuje njeno zaščito pred nevarnostmi.

Špalerna plastična seta

špalerna plastična setkaŠpalerna setka se uporablja za povečanje učinkovitosti v računu za največjo zanesljivost in funkcionalnost. Konstrukcija ima dodatno oporo, zahvaljujoč kateri zagotavlja skoraj vse vese.

Osnovne raznolikosti špalerne setke:

 1. Naklonna – predstavlja seboj, nameščeno na karkasu, nameščeno pod naklonjenim uglom. Za dodatne izdelke kakovosti se uporabljajo posebne podpore ali prekladirajo po širini.
 2. Vertikalna – konstrukcija, pri kateri je sedež utrden na karkasu, pripravljen iz lesenih brusov, trubi ali kovinski profil.
 3. «A» -obrazna-konstrukcija napominuje po formuli bukve «A». Ogurcy se zaklepajo na dva z dvema bokoma, njihova rast pa je narejena iz vrhunskih izdelkov.
 4. Aročna – takšne špalerne sete uporabljajo različne druge raznolikosti. Taki izdelki estetsko privlačni, njihova praktičnost in upanje pa se ne razlikujejo od drugih izdelkov.

Podvezica ogurca na sedežu špalernega tipa se priporoča v tem primeru, če je velikost gredice večja od 10 m. Skrbi za začetek gradnje cestnih konstrukcij, na vrhu. Optimalni varianti se štejejo za velikost manj kot 8-10 cm.

Kako izdelati špalerno setko lastmi rukami

vzpostavi stolbyKomplet za ogurcov lastmi rukami dela dovolj preprosto. V prvi vrsti morate pripraviti oporo-dva stola (višina 1,6-1,8 m). Oni bodo vkopirali po krajih ogručnih nagrad in služili oporo za vse izdelke. Stolbiki so lahko iz različnih materialov – plastika, kovina, les. Uporabite lahko tudi mize iz betona, debele vetrnice, armature.

Prav tako za samostojno izdelavo špalerne sete potrebuje letev, ki je pritrjena med dvema opozoriloma navzgor, zaklenjena po celotni konstrukciji in njena namera. Dodatno pripravite setko (iz lopatic ali debelih bečev), šupoverter in šurupy za krepitev opore in rejki med seboj.

Kako narediti setko za ogurcove svoje roke:

 • po bokamu ogurečne gredke vkopajte oporne stolpce na glubino do 40-70 cm in dobro utrambujte;
 • razrovnájte setku na zemlji, nato se nataknite na rejku, namenjeno za krepitev opore na vrhu;
 • rejku s setkom prikrepite šurupame na opore v zgornjih delih, v središčih konstrukcij – v skladu s tem mora biti videti bukvoj «P»;
 • razpravite vnizu setko, obtynuv njeno opozorilo provokokoj, spagatom ali bečevkoj.

Po dokončanju vseh delavcev je treba preveriti, da bi bila plotna in tu natanuta, v nasprotju s tem, če ne bi smela upravljati vseh plodov.

Eden od najbolj preprostih načinov izdelave špalernih setkov za ogurcove – sproži provokacijo (debelina do 2 mm) med večkratnimi oporami. Po tem spletite njeno po horizontali v 3-4 vrsticah.

Konstrukcijo lahko uresničite, razporedite med stolpci in oporami balkona in spustite z njo navpično potrebno število šnurov. Horošo natynite koncy šnurov in privjažite k njim krûk, ki zakopajte v grunt.

Podvezka ogurcov na špalerno setko

podвязка огурцовČe uporabljate to konstrukcijo v parikah ali na odprtem spletnem mestu, morate vedeti, kako vzpostaviti špalerno setko za ogurcov. Lučše vse namesti konstrukcijo z vostokom na zahodu. Zahvaljujoč temu je zagotovljeno enakomerno porazdelitev sončnega sveta za vse zmage in rastline. Opytni ogorodniki svetujejo, da podvežejo samo te ogurečne zmage, dlina, ki predstavljajo več kot 15-20 cm.

Kako krepiti špalerno setko za ogurcov:

 • vzpostavite v grunt opozorne mize – oni morajo biti vzpostavljeni namerno in namerno, ne spreminjati se;
 • stanje med opozorili ne sme biti manjše od 5 m;
 • uglubite opore v grunt na 30-70 cm in plotno utripajte;
 • k zgornja polovica stolpcev prikrepite rejke;
 • prikrepite natiažnoe polotno.

sheme podвязкиPo namestitvi špalerne sete je mogoče prenesti na privzke ogurcov. Zelo pomembno je, da pravilno namestite ogurečne kustike – samo v tem primeru, če lahko dobite udoben dostop do kulture in jih ne popravite.

Za namestitev ogorčkov potrebuje škatlo ali kapronovo nit. V osnovah ogurečnega doma zavezite uzelok. Upoštevajte ta čas, da ne prenesete stebel, kršite postopke v zvezi z vprašanji in kislino v listih in plodnih rastlinah.

Po tem akkuratno potjanite kapronovno nič po špalerni setki navzgor. Poiščite več razlik okoli zgornje rejke, zafiksirajte krepkim uporabnikom. Pri podvzeku ogurečnih kulturnih zmag ne bi smeli biti tugo natianuty. V takem primeru, če obstaja tveganje, se bodo poškodovali ali slomali pod vsemi sozrevajočimi plodovi.

Osnovno pravilo pri privikaciji ogurcov na špalerno seto – naredite zanesljivo, vendar ne zelo tugo, če ste vzeli steklene rastline in hkrati zagotovili kakovostno natajko. Da bi preprečili škodo na kulturi, jih je mogoče rodirati, da bi jih sprožili, nato pa jih obljubili. V času sozrevanja urožaja ogurcy lahko zafiksirate kapronovoj nitjo ali plastikovimi prižepkami-zažimi.

Špalerna seta za ogurcove – to je prostata in udobna konstrukcija. Uporablja se pri izražanju v kulturi, kakršna je na tleh, in na odprtih gredkah. Sdelati setku lahko samostojno. Pri tem stroške minimalnega časa, materialov in materialov ter bistveno izboljšajte dohodke za ogurce.

Kako se namesti setka špalerna za ogurcov – video