obreza abrikosa Pred tem če abrikos odarite s prvim urožaem, se ne bo nič podprlo. Zadnji iz obveznih agrotehniških sprejemov pri oblikovanju kronov je obrezka abrikosa. Če ne kupite orodja, morate razumeti, kaj je operacija, in se naučite pravilno izvajati njene, različne pikcirovke, pričipku, čekanku. Pravilno ravnajte s ploskimi vetrovi. Nerjašlivoj, ne v roku, ki je bil izveden, je mogoče pogubirati plodovo drevo.

Vidite obrezke saženca in plodovega lesa

Ob upoštevanju plodonosnega abrikosa, ki ga je mogoče zamenjati, da obstajajo lesene različne oblike, vse pa imajo razvrščeno krono, oblikovano s posebnimi sprejemnimi obrezki.

Derevo prejme nekaj vidov za sezono:

 • formiruščujočo;
 • regulirajoŝu;
 • obnovitveno;
 • санитарную;
 • омолаживающую.

Formirajoča obrezka je potrebna, če želite istočasno začeti vetrnico, oblikovati vetrnice prvega jarusa.

shema oblikovanja kron Na shemi brez vsakršnega oblikovanja krone abrikosa. Oblikovanje traja 4 leta, do naslednjih plodonošenj.

Druga možnost oblikovanja. V prvi vesni na podroshem sažencu ostanejo 2 vetrov, centralni steber ukoračiva na 30 cm, in vetočki med preostalimi vetkami prvega jaruša prižigajo k stvelu, napravljeni navzdol. Vse vetke ukoračivajo. V maju boste uporabili svojo zmagovalno zmago in v letu podprli formulo spodnje mešanice čekanke in pikcirovke. Naslednji leto bo tako iz zgornjih vekov nastala obrezovalna abrikosa, ki oblikujejo drugi jarus. Iz pitojega vetra se ustvari tretji jarus, in drevo pridobi kompaktno akkuratno formulo.

Vse vetice vsakoletno ukoračivajo, ostanejo redkujo krono. Oblikuje drevo obrezovalno. Priem stimulira rast vegetativne mase in pospešuje plodonoševanje. Shema obrezovanja mladega abrikosa vesnoj, predstavljena na risbi:shema obrezki mladega abrikosa

V nadaljevanju bodo prikazani obrezki, ki bodo zaračunavali krone in oblikovali drevo za najboljšo osvetlitev sonca.

Abrikosi zavijo plavajoče vrečke na 30 cm od veršiny mleka vetoček. Plodovalna vetra se ohranja 2 leti. V nadaljevanju ona ne daje urožaja, zato je treba oblikovati nove plodne vetočke.

Regulirajoča obremenitev omogoča ohranitev vroča. No, abrikos ne zavaja vse plodove, skoljko niti ni bil cvet. Zato regulacija urožnega načina odstranjevanja ploskovnih vetokov ne omogoča oskrbe drevesa.

Omolaživajoča obrezka abrikosov je potrebna za spodbujanje pojavljanja novih zmag, na katerih in se oblikuje urož. Priem dovoljuje vernutiti drugo mladost starega drevesa.

obrezka starega lesaObrezka starega lesa izdeluje po shemah:

 • ubrati odrevesnevšie vetke starosti staršem 5 let;
 • ukorotiti stvolovo zmago, ustvariti pogoje za rosto mladodoslavo porosi;
 • del starega vetveja je treba odložiti, zato ne zaživite rane od prve kardiološke obremenitve.

Pri ohlapljivi obrezki, ki je stara drevesina, je treba postopoma odstraniti. Če izvajate operacijo vraz, drevo ne popravi, pogibnet.

Ne glede na to, kot se imenuje obrezka, je bila narejena na povečanju življenjsko pomembnosti in plodovitosti lesa. Zato je pomembno, da vodite revizijo, vodstvo:

 • kako je mogoče manj raniti drevo, zakleniti vsak rez sadovym varom;
 • uporabljati letno obrezovanje abrikosa, odstranitev tonskih zmag, čekanku, pikcirovko, da bi lahko zmanjšali škodo, ki bi lahko povzročila poškodbe sredozevega vetra;
 • ne izvajajo obrezovanja ranne vesne, vendar uspeti je treba do sokodviženja;
 • jesenska obrezka dela samo za ranljive in srednje sorte;
 • poznajo primere pravilne obrezke in vlagajo s садовым инструментом;
 • nujno učitevat probudimost začetek, zmagoobrazovalno sposobnost abrikosa.

Če želite začeti oblikovanje drevesa, ne glejte izobraževalnega tečaja obrezovanja abrikosa vesnoj – video za začetnike:

Веснянка обрезка

obrezano abrikosovoe drevoKot samo spremeni barvo kora abrikosovega drevesa, in tako začnejo spraševati drevesino, nastopi poraz vesennih delavcev. Vse, kar se pojavi pri oblikovanju mladosti in plodonosnih abrikosov, je treba uspeti do pojava zelenega konusa. V tem času bo vodil sanitarno in ohlajevalno obrezovanje. Za operacije vse srezije vodite na pošti. Pri tem je pomembno narediti pravilen naklon, izdelavo reza in stanje do poči.

pravila sreza vetokPravila imajo velik pomen za hitro zaviranje. Neobhodimo imeti ostrij instrument, potrebovati in pritisniti roko na prutjah neplodnih dreves. V tem času je mogoče izvesti sanitarno čiščenje krone in ubrati lišnjo vetrov, rastoče notranjosti, izdelane stene iz lesa.

Летняя обрезка

letna obrezkaVhod za abrikosom letom vključuje zadnjo in zadnjo letno obrezko Začetek obrezovanja, ki se izvaja v začetku junija. Ona je sposobna hitro vzpostaviti zeleno. Na novo oblikovane zmage uspejo oblikovati plodovne počke – v naslednjem letu. Rezultat stanet vsplesk urožajnosti v bližnjih 3 letih. Če uporablja zadnjo letno obrezovanje, se ne obraste, plodovalna počka pa se oblikuje. V tem letnem času sreče hitro poživijo brez posnetkov.

Če bo drevo bolelo ali izgubilo glavo, se obremenitev ne bo povečala, ampak se bo drevo končno končalo.

Osennna obrezka

осенняя обрезкаObrezka abrikosa se bo zgodila v sredo oktobra, v prohladno vreme, ko bo drevo pripravljeno na pokoj. Če želite osvoboditi ranning in srednje sorte abrikosov. S tem vodijo vse vidne obrezke – oblikujejo, omolaživajo, uporabljajo lišnjo obremenitev iz lesa. Prištitujejo 12 listov glavnih vetk. Dlinni vetrovi postrigajejo na 50 cm, vendar pri tem morajo biti izjemno gladki. Odprite ranke obrabatyvajo sadovym varom.

V sklenitvi hočeš reči, da so najboljše dobre igre agrotehnike lahko bezobzirne, če ne preučiš abrikosov. Če je narava sladka, in mora biti srečna. No pomembno je vzpostaviti, zakaj se drevo medlenno razvija, raziskati grunt, prepričati, kaj ne velja za gruntovne vode. V vsakem primeru rastejo vodilni, poučujejo njegove posebnosti.

Video obrezke abrikosa takoj po cvetenju