De șoareci & Men’s Austin Carlile a scris un nou album transformator „Lumea rece”, care l-a consolidat drept unul dintre trubadurii puristi ai comunității noastre.

Austin of Mice and Men 1

Austin Carlile este de înțeles entuziasmat. Frontman-ul pentru Of Mice & Bărbații încă se retrag din spectacolul de lansare al celui de-al patrulea război rece de lungă durată al actului metalcore de la Roxy din Los Angeles acum câteva nopți. „A fost incredibil să vedem atât de mulți oameni cântând melodii pe care le-am lansat deja, precum„ Real ”și„ Pain ”, dar a fost și mai nebunesc să le vedem știind toate cuvintele celorlalte melodii care tocmai au fost lansate în acea zi” spune el prin telefonul mobil în timp ce se îndreaptă spre LAX să o facă din nou pe coasta de est. „A fost doar o senzație grozavă să lucrezi la ceva atât de greu și apoi să te întorci și să-ți faci fanii să-ți cânte imediat”.

Cu toate acestea, nu a fost un drum ușor pentru a ajunge la acest punct și nu vorbim doar despre cele trei luni și jumătate pe care trupa le-a petrecut în chitaristii Phil Manansala și Alan Ashby, bateristul Valentino Arteaga și basistul Aaron Pauley. studioul cu David Bendeth (Paramore, All Time Low), deși acele sesiuni erau pline de îndemnurile perfecționiste ale lui Carlile, care au culminat cu reînregistrarea vocii pentru o melodie întreagă în ultima zi a sesiunilor. Vezi, când avea 17 ani, Carlile a fost diagnosticat cu o afecțiune genetică rară a țesuturilor conjunctive, numită sindromul Marfan, care a dus ulterior la nenumărate proceduri medicale, inclusiv chirurgie cardiacă. „Sunt întotdeauna obosit și simt că mor în fiecare zi, așa că a merge în turneu și a juca spectacole este o binecuvântare și un blestem pentru că este ceva ce îmi place să fac, dar în același timp este unul dintre lucrurile care pot face mă simt și mai rău ”, recunoaște tânărul de 28 de ani, când este întrebat cum îi afectează sănătatea spectacolele cinetice live ale trupei. Cu alte cuvinte, acest lucru nu este un hobby pentru Carlile, este ceva fără de care nu se poate vedea trăind.

Austin of Mice and Men 4

Pasiunea pentru arta sa este evidentă în Cold World, un album care vede Of Mice & Bărbați care depășesc eticheta metalcore și lucrează în elemente de grunge, nu metal și chiar muzică industrială pentru a crea un album care evită formula tipică de versuri-cor-descompunere care poate fi previzibilă în gen. „Nu este niciodată distractiv să scriem același disc sau melodie de două ori și am vrut cu adevărat să ne împingem ca muzicieni pentru a încerca toate aceste lucruri diferite”, explică el. unitatea de riffing „Real” și demnă de Pantera pe „Contagious”, Cold World este un album care cuprinde Of Mice & Mii de influențe ale bărbaților îl văd liric pe Carlile punându-și în vedere toate lucrurile, de la complexul industrial militar la industria farmaceutică, dintre care el crede că „nu câștiga bani dacă oamenii se îmbunătățesc”.

Când este întrebat ce o împiedică pe Carlile să devină nihilistă atunci când vine vorba de starea actuală a lumii, el insistă că îmbrățișarea lui Hristos a fost un moment de cotitură imens pentru el. „Nu aș fi aici fără harul lui Dumnezeu, aș fi ucis pe cineva sau m-aș fi dus la închisoare pentru că așa a fost viața mea în acea zi”, afirmă el clar. „Din fericire, muzica m-a ajutat cu adevărat în momentul în care se întâmpla și imediat ce am încetat să mă lupt cu asta și am început să-mi urmez inima, atunci lucrurile au început să devină mai ușoare”, continuă el. „Încă nu am toate răspunsurile, dar am un motiv pentru care sunt aici și simt că nu aș fi putut să o fac singură.”

Austin Of Mice and Men

În mod corespunzător, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că două zile înainte de a vorbi, Carlile lucra la mâneca stângă, care este o piesă alb-negru compusă din statui la Vatican în Vatican, Roma, cu cerneală de Franco Vescovi, proprietarul Episcopului Rotary și The Vatican Studios din Orange County, California. Cu toate acestea, nu toată cerneala lui Carlile este serioasă și el repede subliniază că piciorul drept este acoperit cu orice, de la mascota Hawaiian Punch care ține o bată de baseball cu unghii pe ea până la un tatuaj pe partea lui care spune „Must Be This Tall To Ride ”Cu o săgeată. „Este într-adevăr un amestec”, explică Carlile. „Am o mulțime de tatuaje cu adevărat sentimentale și în același timp am multe ridicole. Dar nu mi-am acoperit niciodată vreunul dintre vechile mele tatuaje de clip art pentru că acestea fac parte din mine, deși știu acum că nu mai vreau tatuaje stupide. “

Durerea provocată de tatuaje este un lucru, dar probabil ar fi dificil pentru oricare dintre noi să ne justificăm dedicarea vieții la ceva care ar putea accelera această descompunere a corpului nostru. Cu toate acestea, în cazul Carlilei, el nu găsește nicio consolare în alternativă. „Voi face ceea ce îmi place pentru a trăi sau voi putrezi încă 20 de ani?” Se întreabă cu voce tare, presupunem că nu pentru prima sau ultima dată. „Aș prefera să fac ceea ce mă pasionează”.