мадагаскарский жасмин Ljubiteljski eksotičnih sobnih cvetov stefanoti dobro poznajo kot madagaskarski žasmin. Predhodno vse, kar je vredno označiti, to ni popolnoma enako in to že. Pod naslovom “stefanoti” je navedeno v obliki ločenega vida rastlin iz družin Lastovne. Vsega nas se nasita približno 16, skoraj vse iz njih v naravnih razmerah. To so polkustrankovski trakovi z zelo visoko občutljivimi listi in lepim svetilom.

V komnatnih pogojih je celotno izraženo samo eno raznolikost lijanov – floribunda ali stefanotid obilnocvetuŝij. Ta vrsta se še vedno imenuje madžarski kosmič za značilne aromatične cvetove.

Tako je madagaskarski žasem v eni od raznovrstnih stefanotisov, ki so najbolj primerni za kompetentne pogoje.

Kako izgleda stefanotis floribunda?

Štefanotis madagaskarski, kot in predstavniki te vrste, rast v obliki lija – njegove prožne zmage lahko dosežejo dolžine do 5 metrov. Kruglyj let na vetkah krasujeta voskasta lista dolžine do 9 cm, v širini – do 5 cm. So temno-zelene barve, zelo ploske strukture in sledijo zaostale na končikih. Razpolagajo se na zmagi nasprotno.

V začetku leta na lane se pojavljajo lepe socvetje: na ton nohte-trubočke so na voljo pet naslednjih zaključkov lepestkov, in sam cvet spominja na koruzo na nogi (včasih v okraski prisotnost kremnega barve). Skupna dolžina barve doseže 4 cm, v skupnem seštevku do 7 kosov v vsakem primeru. V naravnih razmerah stefanotis cveteti skoraj krog leta, v tem času pa se bo svetovanje končalo s prihodom oseni.

Socvetija dolgo ostane na vetki, in tudi po srezkih daljše časovno obdobje ne bo uvedlo. Zahvaljujoč temu jih uporabljajo za ustvarjanje cvetličnih kompozicij, zlasti poročnih buketov.

Po končanem cvetenju na mestu socvetij oblikujejo plodove, podobne na sliki. Ko oni popolnoma sozrevajo, to se lopatajo. Vnutar ploda se nahaja v majhnih parašjutikih. Pri popadanju v stoječi bližini vazona rastejo in oblikujejo novo rast.

Kaj ljubi madagaskarski žasmin?

Pri izražanju stefanotisov je treba obravnavati takšne trenutke:

  1. Cveto ljubitelj dobro osvežitev. Posebej pomembno je to v zimskem obdobju, ko svetovni dan koroče. V tem času lahko začnete vzpostavljati dodatno osvetlitev. Če želite, da rastlina ne pride v stik s prvimi lučmi, od katerih na temnih listih napreduje ožogi, to ni potrebno.
  2. Če želite, da je udobno temperaturo: v poletnem času ne sme biti višja od 25 stopinj, z barvo, potrebno za ohlajanje (do 15 stopinj). To bo z naslednjim letom sposobno boljšemu cvetnemu svetu.
  3. Poliv mora biti redno, ne dopuščati, da bo zemlja v celoti visoka. Poleg tega še dodatno sledi pogosto oprijeskajoča lista za podzakonske oblasti. V času ogrevalnega obdobja lahko postavite nakazilo z galicijo.
  4. S slednjim vesnim (ko se aktivirajo rostovni procesi) in v celotnem letu, ko je treba potopiti dvakrat v mesecu, podkarmilirati mineralne pripravke s predoblačevanjem kalije. Uporabite lahko tudi organizacijo, ne pa tudi udobja.
  5. Egogodno v marte mesece je treba obrestovati kust, in v tečajih leta – prišipivati ​​verhuške zmage. Žasmin madagaskarski cvetet samo na novih vetkah.
  6. Če želite dodati barvo čudovitega videza in preprečiti poškodbe, morate vzpostaviti oporo. To je lahko kot arka, takšna in napeta verevke. Naložite najboljše vetrnice, pokažite jih in ne odločite, če bi to naredili zelo težko.

Posebnosti izražanja madžarskega žazmina v domačih razmerah – video