uporaben bazilik Bazilik – zelo uporabno travynistoe rastje. On oblikuje sorazmerni kust zelenega ali nasyŝennega purpurnega barve, odvisno od sorte in ugodnih razmer. Rodovinska osnova obravnava države Srednjezemlja. V Grčiji so zmage tega rastlinja bile uporabljene za izdelavo éfirnih maslov, lečenih namiznih računalnikov in muzejev. Bazilik se pogosto uporablja v italijanskih kuhinjah za pripravo številnih jedi in sosov. V državah Azije v XIII so bistveno vplivale na kulturo, kjer je bil upoštevan sveti rastlin, sposoben izločiti človeka od vseh bolezni. V Indijah in danes se šteje, da mora kusticna osnova rasti v vsaki domeni, tako da brez nje v semi ne bo soglasja in zdravja. Preberite tudi članek na temo: osnova za uporabo in ocena zdravja!

Primenjena osnova v farmacevtiki

Vse эти суеверия небезосновательны. Učenci so odkrili, da v sestavi osnove vsebuje vsebina, ki vsebuje veliko količino aminokislin, ki spodbujajo izobraževanje v organizmih gormonov sčastja.

Bazilik vsebuje vitamin S, vitamine skupine V in vitamin A. V sestavi éfirnih masel, pridobljenih iz baze, obstaja kamfora in rutin. Te sestavine se dobro uporabljajo z zadnjimi preskušanji, prav tako pa se uporabljajo pri odstranjevanju tuberkuloze, različnih represivnih bolezni in astme.

Bazilik uporablja za izdelavo zdravilnih pripravkov. Sušeni bazilik vstopa v sestavo mnogih lečebnih diet. Veščine, ki se nahajajo v stebli tega toplotnega rastlinja, pomagajo razbiti kamne v začetnem pasu ali po pošti, čaj iz cvetov tega klasterja ima sedativne lastnosti. Bazilik povzroča čustvovanje, zato ga uporablja in pri odpravljanju anoreksije.

Primer v narodni medicini

V narodni medicini je uporabljen bazilik, kot protiglivično in protivospasilno sredstvo. Iz njega lahko pripravite komprese in priloge, ki pomagajo boleti v sustavah in hrbtenici. V domačih pogojih jih je mogoče uporabiti za zdravljenje parodonta in drugih bolezni, ki se pojavljajo pri rotovih. Bazilik ima zaživljajoč in vitagivajoč lastnost, zato ga uporablja za odstranjevanje ranok in javoček v rtu.

Dolgo želijo sestaviti osnovo neljzja, tako kot iz zgornjih lupin načno obrazujejo se pari.

Lučše zavarite baziliko in se dotaknite, pokažete, da zdravilo izstopi do sobne temperature. Regulativno vodijo jih opoziciranja rotovoj polosti. Tako sredstvom leča in bol v gorle.