neprihotливая лапчатка Če želite, če želite, da vaši klubi in sad ostanejo privlačni samo v tem poletnem obdobju, se najprej posvetite. To edinstveno rastlinstvo, ki lahko skoraj praktično raste, ne vpliva na njegovo življenjsko sposobnost, tudi po holodni zimi. Zahvaljujoč dolgotrajnemu obdobju nepričakovane laptope bo ukrašena sadna vloga do oktobra. Kako že izgleda in kaj ljubi?

Описание и виды культуры

Obstaja več vrst laptopov, ki se razlikujejo od zunanjega pogleda. To bi lahko bile kompaktne sorazmerne kustike z višino do 40 cm, ki jih lahko dosežete. Ne obstaja veliko velikoletnih, dovolno visokih klasterjev rostom in diametrom krog več kot 1 m, pa tudi travnanistične oblike. Vse imajo temno zelene liste in široko cvetlično igro. Socvetija, v odvisnosti od posebne sorte, okrašena v beli, rožnati, železni ali rdeči barvi v njihovih odtenkih. V večini rastlin cvetov, ki so zbrane v majhnih mestih, se srečujejo in vidijo z odinočnima butonoma. Načinsko svoje cvetenje v maji, lapčatka cvetet do serediny oseni. Gusta pisma in razkrivajo drug za drugo socvetijo, ki delajo njeno čudovito dekorativno kulturo.

Zanimivo! «Kurilski čaj» – tako izdano je imenoval kustarnikovo tablico na začetku. Odprli smo le še naše predloge, danes pa kulturo aktivno uporabljamo v ljudski medicini.

V vsakem primeru lahko srečate različne raznolikosti tablic:

  • nepaljsko (travynistyj mnogoletnik višino do 50 cm s krasno-rozovimi barvami);
  • beluju (nizkorosly travynistyj mnogoletnik višina ne več kot 25 cm s belymi socvetiami);
  • gusivno (travnanistyj mnogoletnik z dolgimi listi in velikimi belymi butonimi diametrom do 2 cm);
  • kurilsko (mnogoletni visokorazvijan klaster rostom do 1,5 z objemisto krono in želtymi barvami).

Lapčata v sadu: posebnosti izražanja rastlin

Kultura je ena izmed najbolj neprimernih in lahko raste na vsakem mestu. Kljub temu, da se svetenje pokaže na polni sliki, se najprej najprej posvetite na dobro osvetljenem mestu. Običajno sorte običajno razmnožujejo semenjno na način, s katerim se sesajo na razpravo ali takoj na klubu. Kastarnikovi vidi se hitro razvijajo, če se posadite v vesolju v saženec.

Важно! Če ste v lapčatki beli, odgovorite na njeno mesto v sadu – ta vrsta sonca ni zelo ljubljena.

Uhod za lapčatko minimalno. V pogostih polivih rastline ne potrebujejo, še posebej, če jih pošljete pod kustikom. Za ves čas vegetacije zadostuje le 3 podkormi mineralnih kompleksov: v koncernu, v rednih letih in v začetnih oseh. Nemnoklopot dostavi kustonske oblike laptopov – jih je treba redno uporabljati. Vesnoj ukorotite pretelogodne zmage in izrežite stare in вытянувшиеся ветки. Za to lahko porazi lepo obliko in običajen cvet.

Video-obzor rastlin lapčatka