виды редьки Pravzaprav je znano, da redka ni samo okusna, ampak še zelo lepa, zato priporoča, da jo vključijo v vsakodnevno tekmovanje. Nikoli ne bo govoril o tem, kaj je najbolj “kakovostno” rastlinsko rast na lastnem ogrodju. Vendar pa v vseh ne obstaja možnost, da samostojno izberete zdravilo, na primer, stanovalce megapolisov pri iskanju vitaminov, dodanih v ribah ali v trgovinah.

Kako se ne bi zmotili, da namesto sočnih korneplodov ne kupijo strogih, nevkusnih in skoraj bezoleznih rastlin? Dajte skupaj razpravljati s tem vprašanjem. Ne prej kot vse, stane spomniti, kakšne raznovrstne rediki se pojavljajo, vedni v odvisnosti od tega in obuvalijo izbiro kupca: kdor-to preprosto hoče požirati vitaminski sestavek, druga pa nujno kot zdravilo.

Виды редьки

V vseh raznovrstnostih je vsebina edinstvenega kompleksa koristnih stvari, na primer:

 • vitamini В и С;
 • флавоноиды;
 • mineralne soli;
 • клетчатка;
 • aminokisloti in drugi.

Odkrivajo se tudi, da so koncentracije teh najbolj vitaminov v korneplodi.

Sama polezna ređka – črna, v njej koristne stvari več kot celota. Vendar pa je v beli recepturi samostojno vitaminsko nizko, zato v zdravilih za zdravljenje skoraj ne uporabljajo.

Čakajo vse, kar izražajo take vide:

 1. Зелена. Sverhu pokriva svetlo-zeleno kozuro, v notranjosti-sočno, okusno in ne gorko meso iz rdeče barve. V sestavi je veliko mineralnih soli, saharov in kleščat.
 2. Белая. Imejte beluû sočno mekot s srednjo otoško otok. Snaružite kožico tudi belo, vendar z zelenim odtenkom v mestu rosta čerenkov. Zadrži veliko grobih piškotnih las.
 3. Черная. Pod črno kožico se skriva snežno-bela meka, sočna, a zelo gorka. Ta okus je rezultat povečanega vsebnosti glikozidov gorčičnega olja in fitoncidov.
 4. Дайкон. Izgledite kot veliko morje v beli barvi, mehko sladko, sočno. Iz tega razloga, kar v njem ni gorčičnih maslov, gorečih tudi ni, zato je veliko joda, železa, kalcija, magnezija.
 5. Редис. Neboljše okrogle ali izstopajoče korneplode z belo mehkotjo in krasno kožico imajo lahko gorčico.

Na kaj je potrebno obrniti pozornost pri nakupu izdelkov?

Če želite koristne lastnosti in okusne kakovosti ohraniti, mora biti pravilno izražena, ali vroča – bodite voljna zasebno. Če je to ali ni, lahko uporabite zunanji vid same korneplode:

 • preveč velika ali mehka redka priča o tem, kaj je dolgo bilo na grdke in prerez;
 • Mehki plodovi so lahko posledica izgube delovnega mesta, ki bi lahko tudi prenehala z urogijo.

V velikih in majhnih korneplodah nimajo dovolj vitaminov, samega polena in vitaminske redke je treba razlikovati s poltoro kulake. Kar se tiče dajkona, to je njegova optimalna velikost – kot velika morja.

V tem primeru, kaj je svežino, lahko tudi določite po zunanjem pogledu. Temeljna priznanja svežega in kakovostnega sadja so:

 • odsotnost poškodb na površini kože;
 • čvrsta struktura мякоти;
 • zelen in hrustljav rep.

Če želite, da se v jedi ne nahaja taka gorka, je treba nekaj vode napolniti z vodo in nekoliko zadržati, da bi vstali zgoraj. Vse koristne snovi pri tem ostanejo.

Video o pravilniku o izbiri okusne in uporabne hrane