размножение фиттонии Pišni kustiki s pušystimi svetlečimi steblami in izvirno ličnostjo, ki pokrivajo barvno seto… Da, če ne nameravate razvejati fitonije, to naredite tako časovno. Rastet je zelo hitro in že vsako leto namesto čerenke v gorki krasujeva se pyšny kust. Še čez nekaj let se začne razvajati. Nižji listki na vetkah usyhajujo in napadejo, kar nikakor ne okraja fitovanja. Konečno, vedno lahko pribegnite za oblikovanje obrezovanj in celo za omolaživanje. No mladoletne fitonije so vse enako videti kot gorazdo učinka starega, pustnega in omejenega, kusta.

Naslov novo rastje, ki ga je mogoče nenehno uporabljati:

  • делением куста;
  • черенкованием;
  • отводками.

Когда делить куст

Dostop do delecije fttonije je mogoč ves čas, v času preusmeritve vzročnega kusta. Delajte to enostavno z rokami, natančno kot z razlamivo kusto na delih. Najbolje je, da ga ne uporabite, če ga ne želite pogledati. Koreški v fittoniji hotijo ​​in gustye in tonki, vendar dobro razdeljeni. Delenki takoj izvirajo v svoje vazone. Po tem, ko je korneva sistem v njih že imenovan, se ga hitro in dobro, brez poterja.

Kako čerenkovat fitonijo

Stebli fittonije ne samo hitro rastejo, ampak še vedno in lovijo korenine. Za razmnoževanje bolje uporabite verhuške čerenke. Dolžina mora biti 6 cm. Ukorenjujejo čerenke dvomesečne načine:

  • v majhnem goršočku z vlažnim peskom;
  • v staklah z majhno količino vode (samo zato, da je steklenica naložena).

Sverhu obvezno nujno nakryt čeren prozorno banko. Če se to ne zgodi, se to ne more zgoditi. V času od trenutka, ko je treba, je potrebno posneti, da bi zaščitili kondenzat in razglasili tepličko. Polnostno lahko zberete koledar, ko se na vrhu čerenke pokažejo nove listke. Vedite, da je napačno ukorenil in začel razvijati svojo podzemno del.

Razmnoževanje fittonije odvodkami

Če vaš kust izpusti dolge zmage, je to čudovita možnost, da naredite odvodnike. Za to s seredinimi vetočki morate ubrat listino in prikopati njeno v tem že vazone. Če mesta ni, morate poleg dodatnega dodatka dodati še dodaten goršoček s vprašalnikom in lahko zemljo. Če želite omogočiti največji stik s gruntom, na mestu prikapljanja stebel morate zafiksirati s krepko. Verhuška že vetočki z listomaki mora ostati nad zemljo – to bo in bo prihodnji kust. Ko odvodka narastit korenine, ostrim nožem njeno ločijo od materialnega doma.