samoдельный инкубатор Inkubator za jaic ne potrebuje vsakega pticevoda za izvajanje lastnega pogolova ptic. Na inkubacijskih napravah, ki uporabljajo industrijske inkubatorje, je njihova zmogljivost od 400 do 1200 kurirnih jamic. V ličnih podsebnih gospodinjstvih ali na majhnih fermah uporabljajo, kot pravilo, inkubatorji vgradivostjo do 200 kurirnih jaic. Takoj inkubator lahko naredite samostojno. Princpi dela samodelnega in izdelanega inkubatorja odinakov.

Princip dela inkubatora

Za izvajanje ptencov v inkubatorju mora biti podprta stalna temperatura zraka na ravni 37,5 ° C. Vlažnost zraka za inkubacije kurirnih jaic mora vsebovati 60 % – 65 %.

Za to, da bi vsi agenti v času inkubacije bili enakomerni, je potrebno zagotoviti stalno kroženje zraka. V inkubatorju sta nameščena dva ventilatorja, eden iz katerih vgrajujejo zrak iz prostora, drugič – podpira nagrev s pomočjo spiral.

Виды инкубаторов

Inkubatorji ponujajo enokamerne in dvokamerne. Enokamerne postaje vključujejo večjo količino, vendar ne vzdržujejo temperature. Oni prihajajo za domačo uporabo, za industrijsko namestitev pa uporabljajo dve kamerni inkubatorji. Dvuhkamerni inkubatorji so nameščeni iz dveh ločenih enot, v enem iz katerih so poddonji z jajci in osvetljevalnimi pribori, v drugi kameri pa – nagrevalni elementi in emkost z vodo za uvlečenje zraka. Dve kamere so povezane s trupom, ki se zračno premika v kamero z jajci s pomočjo ventilatorja.

Ustrojstvo inkubatorov

V proizvodnih inkubatorjih so nameščeni temperaturni senzorji in senzorji vlažnosti, pa tudi avtomatski mehanizmi, ki zagotavljajo gibanje in prenašanje. Inkubacijska kamera je opremljena z nastavljivimi polkami. Velikost jačejk nekoliko manjše velikosti kurirnega jajca. Kot pravilo, v kompletu s proizvodnimi inkubatorji so na voljo manjše setaste podnožice za melik in velike ptice:

  • prepelov;
  • cesarok;
  • индеек;
  • kur.

Tudi v proizvodnih inkubatorjih je vgrajena elektronika, ki omogoča izbiro programa inkubacij, temperaturni režim in število preklopnikov v sutkinjah.

Uporaba inkubatora

Pred zakladko novo partii jaic, inkubator je treba izmyt. V času inkubacije provetrivajte kamero z jajci. Če želite preveriti stanje inkubacijskih sistemov in odpreti kamero, bo več svežega zraka potekalo v inkubatorju.